Du skal gennemgå 2 forsøgsperioder af hver 3 ugers varighed, hvor du hver dag skal erstatte alle dine egne kornprodukter med produkter fra forsøget. Før og efter forsøgsperioden gennemføres en række undersøgelser af ca. 1 times varighed, herunder blodprøver, måling af vægt, taljeomkreds, og blodtryk, og opsamling af urin. Forsøgsdagene foregår på Institut for Idræt og Ernæring. Derudover skal du udfylde kostskemaer hjemme, som du skal aflevere på instituttet. Yderligere to gange skal du møde på instituttet for at hente produkter.
Du kan deltage hvis du:
- Har et BMI på 23-30 kg/m2. Du kan beregne dit BMI ved at dividere din vægt (målt i kg) med din højde*højde (målt i meter)
- Er ikke-ryger
- Kan lide og tolerer byg og hvedeprodukter
- Ikke indtager kosttilskud eller tager medicin dagligt
- Ikke er gravid eller ammende
- Ikke har nogle kendte sygdomme
Du kan ikke deltage, hvis du:
- Ammer, er gravid eller planlægger graviditet indenfor det næste halve år
- Har fået diagnosticeret diabetes eller hjertekarsygdom
- Har kroniske mave-tarm lidelser
- Har været i antibiotisk behandling indtil 3 mdr. før, studiet starter
Rekrutteringsannonce, version 2 / 14.09.2015 Effect of whole Barley Bread on the risk of metabolic disease and other health effects. Protokol nr.: H-15010303 Rekrutteringsannonce Version 2 14.09.2015 Study protocol “Effect of whole barley bread on the risk of metabolic disease and other health ef- fects”, Version 2, dateret 14.09.2015