Overvægtige, raske mænd søges til forskningsprojekt

Overvægtige, raske mænd søges til forskningsprojekt

Et nedsat kalorieindtag samt periodisk faste har vist at øge middellevetiden hos flere arter bl.a. hos rotter. Desuden kan det hindre udviklingen af livsstilssygdomme som sukkersyge og hjertesygdomme. Vi ønsker med dette studie at tilvejebringe viden om den tilpasning af stofskiftet, der finder sted ved overgang til faste hos normal- og overvægtige raske forsøgspersoner samt undersøge væksthormons betydning for denne tilpasning af stofskiftet.

Du kan deltage i dette forsøg, hvis du:

  • er mand
  • er rask (fraset ukompliceret forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesteroltal)
  • er mellem 20 og 35 år gammel
  • har et BMI på mellem 25 og 35
  • er ikke-ryger
  • ikke tager medicin regelmæssigt

 

Undersøgelsen omfatter

Forud for forsøgsdagene foretages der en lægelig helbredsundersøgelse inkl. analyse af din kropssammensætning med Dexa-scanning og MR-spektroskopi samt screeningsblodprøver.

 

Hver forsøgsperson undersøges 3 gange

  • 1. gang efter 12 timers faste
  • 2. gang efter 72 timers faste med indgivelse af saltvand
  • 3. gang efter 72 timers faste med indgivelse af væksthormon-blokade

De 3 undersøgelsesdage varer ca. 7 timer. Forsøgspersonen skal ligge i sengen i 6 timer, hvor der tages blodprøver og 2 gange tages en vævsprøve fra en muskel på låret og fra fedtvæv på maven. Der vil i løbet af forsøgsdagen desuden blive indgivet en lille mængde radioaktivt sukker og fedt, en naturligt forekommende stabil isotop uden strålingsrisiko samt insulin. Fasteperioden forud for forsøgsdagene foregår i hjemmet.

 

Honorar

Der vil blive udbetalt i alt 6.600 kr. i ulempegodtgørelse for et fuldt gennemført forsøg. Hvis du er interesseret i at høre mere om dette forskningsprojekt, er du velkommen til at skrive til Danmarks Sundhedspanel på info(att)sundhedspanel.dk. Hvis du er interesseret i at hjælpe forskningen ved at deltage i dette projekt, kan du tilmelde dig på knappen herunder.

 

Godkendt af etisk komité med journalnummer: mj:1-10-72-318-14

Vent!
Det tager kun 2 minutter.
Vil du have muligheden for at deltage i forskningsforsøg?
Gratis og uforpligtende · mere end 65.000 medlemmer
Ja, tilmeld mig!
Måske senere
Sundhedspanel

Hjælp forskningen igennem Sundhedspanel

Danmarks Sundhedspanels formål er at fremme sundhed gennem forskning, og vi har derfor brug for din hjælp. Du kan hjælpe ved at tilmelde dig Danmarks Sundhedspanel, og dermed blive mulig forskningsdeltager. Du vil kun blive kontaktet, hvis din sundhedsprofil passer til et kommende forskningsprojekt.

Opret sundhedsprofil