10 metoder der lindrer øresmerter

10 metoder der lindrer øresmerter

Selvom at ørepine kan være irriterende, er det normalt ikke et tegn på alvorlig sygdom. Ørepine kan være forårsaget af flere årsager og mange forskellige former for behandling. Denne pinsel kan være meget ubehagelig og smertefuld, og kan være svær at distrahere fra.

Forskellige husråd omkring naturlige ingredienser kan give en vis lettelse af symptomer, dog er der ingen videnskabelige beviser for deres anvendelighed i forhold til håndkøbsmedicin. 

Ørepine er karakteriseret ved en varieret grad af smerte i det indre øre. Ørepine er ofte forårsaget af en bakteriel eller viral infektion. Hvis en ørepine varer længere end 24 timer, er det bedst at se en læge. De kan undersøge, om der er et underliggende problem, som er årsag til smerterne.
 

10 husråd som kan reducere ørepine

Selv hvis smerterne i ørene er en del af et større problem, som f.eks. infektion i de øvre luftveje, er det muligt at reducere smerterne via både naturlige og medicinske metoder. Her får du 10 midler til at reducere ørepine:

  1. Ispose: Hold en ispose eller en kold, fugtig vaskeklud mod øret i 20 minutter, og det vil måske lindre smerte i øret og reducere en eventuel betændelse, der forårsager det.
     
  2. Hvidløg: Hvidløg er blevet brugt i mere end 1000 år mod ørepine, idet stoffet allicin i hvidløg menes at kunne bidrage til bekæmpelse af infektioner, der muligvis forårsager ørepine. Man kan således forsøge sig med at spise rå hvidløg. Det er dog muligt, at det interagerer med antibiotika, og derfor skal man tale med lægen, før man tager rådet i brug, hvis man er under medicinsk behandling. Derudover fungerer hvidløg også som smertestillende middel.
     
  3. Varmepude: En varmepude holdt mod øret i ca. 20 minutter kan virke smertelindrende for en periode. Hvor kulde muligvis kan bidrage til at dulme smerte og reducere inflammation, vil varme kunne afslappe dine muskler og hjælpe til at øge blodtilførslen.
     
  4. Øredråber: Håndkøbsmedicin kan være hjælpsomt for nogle mennesker, specielt dem, som har forsøgt sig med naturlige metoder. Mange varianter af håndkøbsmedicin bør ikke anvendes, hvis trommehinden er bristet, og man bør derfor tale med egen læge for at sikre, at øredråberne ikke forstyrrer den aktuelle tilstand og den evt. ordinerede medicin.
     
  5. Smertestillende piller: F.eks. kan Panodil hjælpe med at kontrollere smerterne i øret.
     
  6. Søvn i oprejst position: Dette anbefales for at reducere opbygning af tryk i øret.
     
  7. Tyggegummi: Opstår ørepine under eller efter en flyrejse eller bevægelse til højere eller lavere niveauer med elevator, kan tyggegummi hjælpe med at ”poppe” ørene og reducere trykket.
     
  8. Fokuser på noget andet: Det kan hjælpe med at reducere smerte, hvis man distraheres og forsøger at tænke på noget andet. Har dit barn f.eks. ørepine, kan det derfor hjælpe ved at distrahere dem med spil, fjernsyn eller træning, og således fokus flyttes fra smerterne.
     
  9. Kiropraktik: Dette er en alternativ sundhedstilgang. Her forsøger man at reducere smerte og andre sygdomstilstande ved at arbejde med muskler og knogler. Det antages, at ørepine kan skyldes fejllejring af de øvre knogler i halsen. En kiropraktor kan være nyttigt for at bringe disse knogler tilbage på plads, og dermed hjælpe med at reducere ørepine.
     
  10. Myringotomi: Dette er et kirurgisk indgreb, hvor man indopererer et rør i øret. Disse rør skal hjælpe med at dræne øret for væske og lindre trykket.

 

Kilde:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/312634.php

Seneste sundhedsnyheder

Alle sundhedsnyheder
Vent!
Det tager kun 2 minutter.
Vil du have muligheden for at deltage i forskningsforsøg?
Gratis og uforpligtende · mere end 65.000 medlemmer
Ja, tilmeld mig!
Måske senere
Sundhedspanel

Hjælp forskningen igennem Sundhedspanel

Danmarks Sundhedspanels formål er at fremme sundhed gennem forskning, og vi har derfor brug for din hjælp. Du kan hjælpe ved at tilmelde dig Danmarks Sundhedspanel, og dermed blive mulig forskningsdeltager. Du vil kun blive kontaktet, hvis din sundhedsprofil passer til et kommende forskningsprojekt.

Opret sundhedsprofil