Kræftpatient modtager 3D-trykt brystkasse af titanium

Kræftpatient modtager 3D-trykt brystkasse af titanium

En kræftpatient i Spanien har fået en 3D-printet brystkasseprotese lavet af letvægtstitanium. Protesen består af et brystben samt dele af brystkassen, som er specielt designet til at passe til mandens bryst, efter at visse sektioner måtte fjernes på grund af en tumor.

Den 54-årige patients kirurgiske team på Salamanca Universitetshospital tænkte at en tilpasset, 3D-printet protese ville være den bedste løsning. Brystkassens komplekse geometri betød, at en protese skulle skræddersys til patienten. Flade plader og skruer fremstillet af titanium er tidligere blevet implanteret af brystkassekirurger, men disse kan løsne sig over tid, hvilket kan føre til komplikationer og yderligere operationer. Den nye protese er imidlertid blevet konstrueret til langvarig fiksering.

Ved brug af CT-scanning i høj opløsning formåede virksomheden Anatomics at producere en 3D-rekonstruktion af patientens brystvæg og tumoren. "Vi var i stand til at designe et implantat med en stiv brystbenet kerne og semifleksible titaniumstænger til at fungere som proteseribben knyttet til brystbenet", siger Andrew Batty, CEO Anatomics.

Efter implantatet var designet, blev det printet ved hjælp af en 3D-printer. "Printeren fungerer ved at rette en elektronstråle mod titaniumpulver for at smelte det. Denne proces gentages derefter.

Patienten blev udskrevet 12 dage efter operationen, og han har det godt.

Seneste sundhedsnyheder

Alle sundhedsnyheder
Vent!
Det tager kun 2 minutter.
Vil du have muligheden for at deltage i forskningsforsøg?
Gratis og uforpligtende · mere end 65.000 medlemmer
Ja, tilmeld mig!
Måske senere
Sundhedspanel

Hjælp forskningen igennem Sundhedspanel

Danmarks Sundhedspanels formål er at fremme sundhed gennem forskning, og vi har derfor brug for din hjælp. Du kan hjælpe ved at tilmelde dig Danmarks Sundhedspanel, og dermed blive mulig forskningsdeltager. Du vil kun blive kontaktet, hvis din sundhedsprofil passer til et kommende forskningsprojekt.

Opret sundhedsprofil