Sådan lindrer eller forebygger du tømmermænd

Sådan lindrer eller forebygger du tømmermænd

Her i artiklen kan du få råd til hvordan du kan forebygge eller forbedre tømmermænd dagen derpå.

For de mennesker, der drikker ekstra meget alkohol, og som ofte ender med slemme tømmermænd dagen derpå, er dette desværre en dårlig nyhed... Blandt alle de myter vedrørende måder at kurere tømmermænd på, er der ikke en eneste, der er videnskabeligt bevist til at virke, ifølge J. C. Garbutt, der er psykiatrisk professor og forsker i alkoholisme.

Dog vil denne artikel fremhæve måder, hvorpå man kan reducere tømmermænd. Det er dog vigtigt at fremhæve, at det ikke anbefales at overdrive de alkoholindtag, selvom du nu får tips og tricks til at reducere følgevirkningerne. Alkohol er skadeligt for kroppen og bør derfor ikke indtages i alt for store mængder, og slet ikke over et kort tidsrum.

Tømmermænd er bare én af de negative konsekvenser af overdrevet alkoholforbrug, men der er mange andre herunder alvorlige ulykker, tab af følelseskontrol såsom vrede eller sorg og dårlig evne til at træffe beslutninger.
 

Når nu disse forbehold er blevet nævnt, vil du her få en række råd til, hvordan du kan nyde et par drinks ansvarligt og samtidig undgå tømmermænd dagen(e) efter.
 

Spis, spis, spis

Det er vigtigt at spise et godt måltid for både at reducere mængden af alkohol, du drikker, og risikoen for forgiftning – og fortsæt gerne med at spise i løbet af aftenen. Mad, især fedt, hjælper kroppen med at bremse optagelse af alkohol, men det kræver at føden er i maven før alkoholen. Indtages maden efterfølgende vil det være for sent.
 

Drik et glas vand

Når du har drukket en drink, kan det anbefales at drikke et glas vand før næste runde begynder, da det vil fortynde koncentrationen af alkohol i blodet og forebygge dehydrering.
 

Ibuprofen

I tilfælde af at du læser denne artikel for sent – og du allerede ligger med tømmermænd og selvmedlidenhed – kan du tage to ibuprofen lige før du går i seng, og igen når du vågner, da de kan tage hovedpinen. Det er dog bedst at undgå aspirin, da alkohol og aspirin sammen øger risiko for betændelse og sårdannelse i maven, hvilket kan give blødninger.
 

Rehydrering

Det er vigtigt at rehydrere. Det kan derfor anbefales at drikke en masse non-alkoholisk væske, som gerne indeholder salt og andre elektrolytter for at genetablere kroppens væske- og elektrolytbalance. Dette er et vigtigt behov for kroppen, da alkohol øger vandladning, hvormed balancen kan forskydes.
 

Myterne

Til sidst må det lige nævnes, at en kop kaffe ikke hjælper, en reparationsbajer blot udsætter restitutionen og en stor portion burger og fritter til morgenmad måske ville have været hjælpsomt, hvis det var indtaget før festlighederne. Disse er derfor blot myter. Når det kommer til tømmermænd, så skal det stå helt klart: Der findes ingen kur, men der er måder, som kan reducere eller forebygge ubehaget morgenen efter en festlig aften. Det vigtigste råd er dog: vær ansvarlig og drik med måde! Alkohol kan give varige mén og ikke blot de kortvarige, men yderst ubehagelige tømmermænd!

 

Kilder:

1. http://www.medicalnewstoday.com/articles/173349.php

Seneste sundhedsnyheder

Alle sundhedsnyheder
Vent!
Det tager kun 2 minutter.
Vil du have muligheden for at deltage i forskningsforsøg?
Gratis og uforpligtende · mere end 65.000 medlemmer
Ja, tilmeld mig!
Måske senere
Sundhedspanel

Hjælp forskningen igennem Sundhedspanel

Danmarks Sundhedspanels formål er at fremme sundhed gennem forskning, og vi har derfor brug for din hjælp. Du kan hjælpe ved at tilmelde dig Danmarks Sundhedspanel, og dermed blive mulig forskningsdeltager. Du vil kun blive kontaktet, hvis din sundhedsprofil passer til et kommende forskningsprojekt.

Opret sundhedsprofil