Alle spørgsmål

Hvad er bivirkninger?

Bivirkninger defineres ofte som uønskede handlinger eller påvirkninger relateret til den eksperimentelle behandling.

Generelt kan bivirkninger bl.a. omfatte hovedpine, irritation af huden, hårtab, kvalme eller andre fysiske eller fysiologiske problemer, dog varier dette fra studiet til studie. De specifikke bivirkninger indenfor et bestemt studie, beskrives i det informerede samtykke, hvilket du har mulighed for at blive informeret omkring og læse på klinikken. Kliniske studier skal evalueres for både akutte og langsigtede bivirkninger.

Bivirkninger kommer ofte fra medicin og behandlingsmetoder, som hjælper dig med at blive rask, men som desværre kan have betydning på andre dele eller organer i kroppen. Når du deltager i et klinisk studie, vil du få information om hvilke bivirkninger der kan være, hvis nogen, i studiet. 

Vent!
Det tager kun 2 minutter.
Vil du have muligheden for at deltage i forskningsforsøg?
Gratis og uforpligtende · mere end 65.000 medlemmer
Ja, tilmeld mig!
Måske senere
Sundhedspanel

Hjælp forskningen igennem Sundhedspanel

Danmarks Sundhedspanels formål er at fremme sundhed gennem forskning, og vi har derfor brug for din hjælp. Du kan hjælpe ved at tilmelde dig Danmarks Sundhedspanel, og dermed blive mulig forskningsdeltager. Du vil kun blive kontaktet, hvis din sundhedsprofil passer til et kommende forskningsprojekt.

Opret sundhedsprofil