Alle spørgsmål

Hvad er informeret samtykke?

Før du kan deltage i et klinisk studie, får du et informeret samtykke udleveret på dit modersmål, som oplyser om de vigtigste fakta i et klinisk studie, så du ved, hvad du går ind til, og hvad der skal ske. Det betyder, at samtykket skal gennemgås med dig, inden du beslutter, om du vil deltage i studiet, så du føler dig tryg i forløbet.

Dokumentet indeholder detaljer om undersøgelsen såsom formålet, varighed, nødvendige procedurer og vigtige kontakter. Information om risici, eventuelle bivirkninger og potentielle fordele forklares også i samtykkedokumentet. Derudover taler du også med lægen og sygeplejersken om undersøgelsen.

Hvis du, efter at have gennemgået samtykkedokumentet, ikke ønsker at deltage i undersøgelsen, så respekteres dette fuldt ud.
Hvis du ønsker at deltage i studiet, men efterfølgende ønsker at trække dig ud af studiet, så respekteres dette fuldt ud. Du skal føle sig tryg, og ønske at deltage i studiet på grund af egne ønsker og ikke på grund af pres. Du har altid muligheden for at stoppe deltagelsen i det kliniske studie, hvis du ønsker dette. 

Vent!
Det tager kun 2 minutter.
Vil du have muligheden for at deltage i forskningsforsøg?
Gratis og uforpligtende · mere end 65.000 medlemmer
Ja, tilmeld mig!
Måske senere
Sundhedspanel

Hjælp forskningen igennem Sundhedspanel

Danmarks Sundhedspanels formål er at fremme sundhed gennem forskning, og vi har derfor brug for din hjælp. Du kan hjælpe ved at tilmelde dig Danmarks Sundhedspanel, og dermed blive mulig forskningsdeltager. Du vil kun blive kontaktet, hvis din sundhedsprofil passer til et kommende forskningsprojekt.

Opret sundhedsprofil